Створення імпульсу через партнерство та інновації

Від навчання персоналу, уловлювання та секвестрування вуглецю до довготривалого зберігання енергії та виходу на світову арену на 28-й Конференції Організації Об'єднаних Націй з питань зміни клімату - SMUD працює на повну силу, співпрацюючи з партнерами по всьому місту та по всьому світу та інвестуючи в нові технології для прискорення нашого прогресу.

Люди піднімаються на електроопори під наглядом співробітників SMUD на тренувальному полігоні Power Academy
Проведення тренінгу в SMUD's
Sacramento Power Academy

Спираючись на наш попередній досвід успішного впровадження розумних лічильників, ми отримали грант у розмірі $50 млн від Програми партнерства у сфері стійкості е лектромереж та інновацій (GRIP ) від Міністерства енергетики США (DOE). Цей грант підтримає передові технології "розумних мереж" та підвищить надійність, ефективність та гнучкість електромереж. Це наступне покоління технології інтелектуальних лічильників підготує нас до майбутніх потреб енергосистеми і дозволить нам інтегрувати більше відновлюваних джерел енергії та краще співпрацювати з нашими клієнтами для забезпечення гнучкості навантаження. В рамках цього проекту ми також співпрацюємо з індіанським племенем мівок Wilton Rancheria щодо навчання робочої сили, електрифікації будинків та інтеграції сонячних та акумуляторних батарей з земель племені в загальну мережу.

Боротьба з кліматичною кризою означає, що всі рішення мають бути на столі, і саме тут вступає в дію наше партнерство з корпорацією Calpine. Корпорація Calpine подала заявку і отримала грант у розмірі $270 млн від Міністерства енергетики США для демонстрації можливості уловлювання та зберігання вуглецю (УЗВ) у своєму енергетичному центрі в Сатері. Компанія SMUD опублікувала лист підтримки і вивчає можливість укладення угоди про купівлю електроенергії для партнерства в цьому проекті, використовуючи її як проміжну технологію для зменшення залежності від електростанцій, що працюють на природному газі. Після введення в експлуатацію проект УЗВ може скоротити понад 1.5 мільйони метричних тонн викидів парникових газів SMUDщорічно, що є вирішальним кроком на шляху до чистого енергетичного майбутнього.

Кран піднімає залізний контейнер для акумуляторної батареї на бетонний майданчик.
Тривале зберігання батареї

У 2023 році ми досягли важливої віхи у довготривалому зберіганні енергії завдяки нашому партнерству з Energy Storage Systems (ESS), Inc., коли 6 контейнери для зберігання енергії на основі залізного потоку прибули на територію нашого навчального центру світового класу Sacramento Power Academy. Це - зміна правил гри: це наш перший досвід роботи з системами акумуляторних батарей, які підтримують і створюють ще більш надійну мережу і стануть мостом до майбутнього чистої енергії.

Наприкінці 2023 року представники SMUD скоординували свої дії з Округом управління якістю повітря Sacramento та Кліматичним реєстром для участі у 28-й Конференції ООН зі зміни клімату (COP28 ) у складі американської делегації Ділової ради зі сталої енергетики разом з 35+ іншими американськими організаціями.

Члени Правління та виконавчий директор SMUD позують на фоні COP 28
SMUD делегація на КС 28
конференція

Ця конференція відбувається щороку і є єдиним у світі багатостороннім форумом для прийняття рішень щодо зміни клімату. Отримавши можливість співпрацювати на глобальному рівні, SMUD долучився до критичного діалогу з державними чиновниками, неурядовими організаціями, постачальниками технологій та іншими, зосередженими на декарбонізації енергетичного сектору.

Під час COP28 SMUD приєднався до 2 глобальних ініціатив. Першим був створений Альянс "Комунальні підприємства за нульову енергію", який оголосив про глобальні спільні дії у просуванні електрифікації, мереж, готових до використання відновлюваних джерел енергії, та впровадження екологічно чистої енергетики. Другий - глобальний Меморандум про взаєморозуміння щодо середньо- та великовантажних автомобілів з нульовим рівнем викидів, ініційований CALSTART та урядом Нідерландів, який сигналізує про наше зобов'язання вжити заходів, необхідних для досягнення майбутнього з нульовим рівнем викидів. Такі види співпраці є критично важливими для того, щоб зрушити з мертвої точки питання зміни клімату.